donderdag 1 mei 2014

01/05/2014

Vandaag ben ik samen met enkele lokale vrienden naar het Reptielenpark gegaan. We moesten een half uurtje fietsen, maar op de oude fietsen was dat niet zo evident... We gingen bijna niet vooruit, en het zadel deed énorm veel pijn. Maar we zijn er toch geraakt! :P
De gids verwelkomde ons, en zoals gewoonlijk hier betalen enkel de "tubabo" (lees: blanke mensen/toeristen) inkom. Gelukkig bedroeg dit niet zo veel, slechts 200 Dalasi, wat iets meer dan 4€ is.
De gids begon met de slangen: Hij informeerde ons over hun naam, vanwaar ze hun naam kregen, hoe groot ze worden, wat ze eten, of ze gevaarlijk zijn, ... en dergelijke. Hij vertelde ook dat de meeste slangen ongevaarlijk zijn, en dat de slangenbeten komen na schrikreacties of bedreigingen. Als we dit wensten konden we enkele slangen aaien of zelfs vastnemen. Op de foto rechts aaide ik een Python: ze staan bekend om hun wurggrepen.
Nadat we alle info hadden gekregen over de slangen en lekker veel foto's hadden genomen, gingen we naar de landschildpad. Ze hebben 1 grote landschildpad van 45 jaar oud. Echt een mooi dier! Ze hebben deze vorig jaar laten paren met een vrouwtje en samen kregen ze kleine baby-schildpadjes! Deze baby'tjes konden we ook in het park bewonderen.

In de namiddag werden we met het hele team van het Gunjur Health Center uitgenodigd op Yassin haar trouwfeest. Yassin is een zogenaamde 'general nurse', algemeen verpleegkundige, in het Gunjur Health Center. Ze trouwde vandaag met een dokter. Iedereen kleedde zich mooi op, en samen vertrokken we met de ambulance naar Kitty. Kitty is een klein dorpje, waar Yassin woont.
Foto boven HC Team: Lamin - Jessie - Kaddy - Mariama - Bakary - Momodu - Omar - Alagie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten