vrijdag 18 april 2014

17/04/2014

Lieve mensen,

Het is fijn dat de moeders en familie zoveel dankbaarheid tonen na de bevalling. Ze zeggen ons honderdmaal "Abaraca bace" (wat hartelijk bedankt betekent in de lokale Mandinka taal), komen ons wekelijks een zak appelsienen brengen of noemen hun dochter naar ons. Dit vinden we zeer leuk natuurlijk. Wat we het fijnste vinden, is dat we enkele weken na de bevalling vaak bezoekjes krijgen van de moeders met hun baby'tje(s). Dit maakt ons erg gelukkig, zéker wanneer het een baby was dat we bijvoorbeeld hebben moeten reanimeren na de geboorte. Zo krijgen we toch een extra bevestiging dat we het goed gedaan hebben!
Enkele gelukkige fotomomenten hieronder gebonden aan onze praktijk:

Foto 1: Malang & zijn moeder > Malang hebben we lang moeten reanimeren bij de geboorte. Nu is hij een blije actieve baby die zoveel plezier heeft van het leven! :-)












Foto 2: Mohammed en zijn moeder Adama > Een lieve jongen die in zijn eerste week wat meer opvolging nodig had bij de borstvoeding. Hij is nu een schattige mollige en lieve baby! :-)











Foto 3: De mooie tweeling *Isatou & Mariama* 4 dagen na hun geboorte. Beiden baby's zijn geboren in stuit, wat gevaarlijk kan zijn. Gelukkig is alles heel goed verlopen. Mariama had het nadien wat moeilijk met goed aan de borst te drinken, maar na intensieve opvolging doet ze het nu goed! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten