dinsdag 1 april 2014

01/04/2014

De eerste helft stage in Gambia zit erop! 
Zoals jullie misschien al wel weten hebben wij deze week vrij gepland in onze stageperiode. Dit om even op adem te komen, te relaxen en nog een verder deel van Gambia te verkennen. Marieke haar ouders en vriend zijn deze week hier in Gambia, en met z'n allen verblijven we in het Atlantic Laico Hotel in Banjul. Het is een rustig en afgelegen hotel vlak aan het strand met een mooi zwembad en lekker eten. Omdat we nu in een toeristisch gebied verblijven is het leven een pakje luxueuzer én duurder geworden. Nadat ik en Marieke reeds 6 weken werkten en verbleven in Gunjur tussen de lokale bevolking, zijn we het niet meer gewoon om een douche, propere toilet (die doorspoelt!), zacht bed en ruime keuze aan eten te hebben. Hierdoor wordt dit allemaal uiteraard dubbel geapprecieerd ;-)

Vandaag hebben we ons eerste toeristische uitstap gedaan. We zijn deze ochtend vroeg vertrokken met de jeep voor een reeks locaties in Gambia die we absoluut moesten bezichtigen. Holderdebolder in de jeep, zoals de echten!



Onze eerste stop was in het Krokodillenpark "Kachykali". Hier konden we een krokodil aaien! Wanneer een krokodil zijn bek opent en zo blijft stil zitten is hij/zij blijkbaar enorm op zijn gemak! Good to know!
Daarna vertrokken we naar het Apenpark in het Bijilo Forrest, waar we aapjes pindanootjes konden voeren. De aapjes houden van mensen, en komen spontaan op je schouder, rug of schoot zitten. Een zeer leuke ervaring voor wie van diertjes houdt!
Na de dierenparken gingen we naar de volgende stop: Lamin Lodge! Hier worden oesters en kokkels bewerkt. De oesters worden uit hun schelp gehaald en gesorteerd per grootte, hun schelp wordt gebruikt voor verf. Kokkels worden gebruikt voor de bereiding van cement. We kregen een korte rondleiding, en daarna namen we een bootje voor een relax-momentje op de Gambia River.
De laatste 2 stopplaatsen waren reeds bekend voor mij en Marieke, namelijk Sanyang Beach en Tanji. Sanyang beach hadden we op dag 1 in het begin van de reis bezocht met de andere meisjes van onze klas, en Tanji is het vissersdorpje waar we telkens doorrijden met een busje wanneer we naar Gunjur terug gaan vanuit Senegambia area.
Het was een leuke, maar vermoeiende dag! Slaapwel, tot blogs...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten