dinsdag 11 maart 2014

11/03/2014

Long time no see! We hebben weer wat leuks te vertellen :-)

De afgelopen werkdagen hebben we beiden heel wat normale bevallingen gedaan, zonder enige complicaties voor moeder en kind. Dit geeft ons telkens een boost om verder te gaan met ons avontuur. Elk pasgeboren baby’tje krijgt zoals beloofd kleedjes aan zodat hij/zij zeker niet afkoelt. De moeders zijn hier telkens zéér blij mee en vragen er steeds spontaan naar. We werken zeer veel uren, maar een goede bevalling en een lach op hun gezicht doet ons de vermoeidheid meteen vergeten.
We proberen onze patiënten telkens zo goed mogelijk op te volgen na de bevalling. Hierbij observeren we moeder en kind, promoten we borstvoeding en de moeder-kind binding. Tijdens de opvolging creëren we een band met de patiënten, en volgen er vaak uitnodigingen voor de naamgevingsceremonie. Zo waren we zondag ook uitgenodigd voor de naamgevingsceremonie van Mohammedje. Moeder Ada had me haar naam en naam van haar compound gegeven. Wat we niet wisten was dat er vele compounds in Gunjur dezelfde naam hebben. Wat hebben we dan geleerd? Vraag ook altijd het telefoon nr !!! :-D

In onze vrije dagen zijn we gaan zwemmen in het Palma Rima hotel. We denken natuurlijk aan het thuisfront, en kochten al enkele leuke souvenirtjes. 










Daarna zijn we een stapje verder gegaan in het verkennen van de Gambiaanse wereld. Onze close Afrikaanse vrienden namen ons mee naar een Afrikaanse bar. Zowel de club als de dansstijl is niet te vergelijken met de Belgische discotheken (in de goede zin natuurlijk). De openlucht disco speelt muziek, het ritme is soms haast niet te volgen! Soms zakken ze al dansend naar beneden al zwaaiend met hun armen, en lijkt het alsof ze iets zoeken op de grond. Ze schudden er op los, geweldig om te zien!




De bevolking hier in Gunjur, zoals eerder vermeld, zijn zeer vriendelijke en hartelijke mensen. Hoe langer we hier zijn hoe meer vrienden we hier maken, en vele volwassenen groeten ons bij onze Gambiaanse naam, Mariama & Kaddy. We voelen ons hier echt thuis, Gambia is ons tweede thuisland geworden. Elke dag voelen we ons beter en beter, we komen zeker terug !!
Heart for Gambia!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten