donderdag 20 februari 2014

20/02/2014

Vandaag was onze eerste werkdag op de verloskamer. Net zoals de andere werknemers meldden we ons aan in de urenboek. We dachten dat we een kleine rondleiding gingen krijgen, maar we werden er meteen in gegooid. Er kwamen 2 dames binnen die op het punt stonden om te bevallen, en dat werd dus meteen al een bevalling voor mij en eentje voor Marieke. We hadden wel een beetje stress, omdat er geen gynaecoloog of vroedvrouw aanwezig was (zoals we gewoon zijn van in België) maar met trots kunnen we zeggen dat we deze klus helemaal alleen hebben geklaard. De mama’s en de baby’s stellen het goed. 
Foto's: Onze eerste Afrikaanse boulekes!


Daarna hebben we de verloskamer eens goed onder handen genomen: we hebben een hoognodige grote kuis gedaan en alles mooi opgeruimd. Fabourama, de in charge van het Gunjur Health Center, was onder de indruk en vond het super!






Net zoals de andere Afrikanen deden wij ook onze siësta, 4 uur lang… Daarna hebben we voor de eerste keer in ons leven onze vuile was met de hand gewassen! Resultaat: Redelijk proper :-)

Na enkele dagen werd het hoog tijd voor onze Gambiaanse namen, dat is namelijk traditie hier. Ik heb de naam Mariama gekregen (tweede dochter van een gezin krijgt telkens deze naam), en Marieke noemt voortaan Kaddy.

’s Avonds hebben we dan nog een internetcafé’tje opgepikt om jullie thuis allemaal op de hoogte te houden van ons avontuur. Tot blogs…

1 opmerking:

  1. oooooooooooooo zie hoe koddige babies :) JALOERS :D doet da goe ginder!!!

    BeantwoordenVerwijderen